5.3 Jatkojalostus / elintarvikkeiden valmistus

< 5.2 Alhaisen jalostusasteen valmistus| Sisällysluettelo | 5.4 Ostotoiminta >

Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valmistuksessa/jatkojalostuksessa käytetään tilalla tuotettujen luonnonmukaisten tuotteiden lisäksi tilan ulkopuolelta ostettuja luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita, elintarvikelisäaineita tai valmistuksen apuaineita.

Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valmistukseen kuuluvassa valmistuttamisessa tuotteiden valmistus teetetään alihankintana kolmannella osapuolella (ns. rahtityö). Myös rahtityöntekijän on kuuluttava luomuvalvontaan.

Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden valmistus edellyttää ilmoittautumista Ruokaviraston luomuelintarvikkeiden valvontaan.

Ks. Luomutuotanto 3 Elintarviketuotannon ehdot (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet / Luomutuotannon ohjeet 3.).

  1. Valvontaan haetaan lähettämällä hakemus Ruokavirastoon. Ruokavirastoon toimitettavat lomakkeet: Luomuvalvontalomake 1 (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet > Luomuvalvontaan ilmoittautuminen / Ilmoittautumislomake) JA Täydennyslomake 1h (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet > Luomuvalvontaan ilmoittautuminen >  Liitelomakkeet / Elintarvikkeet).
  2. Hakemukseen liitteeksi tarvitaan elintarvikkeiden valmistusta koskeva luomusuunnitelma. Katso tarkemmat ohjeet: Elintarviketuotannon ehdot, luku 3.3.1. (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet / Luomutuotannon ohjeet 3.) ja Luomusuunnitelmaohje – Elintarvikkeet (www.ruokavirasto.fi > Tietoa meistä > Asiointi > Oppaat ja lomakkeet > Yritykset > Luomun lomakkeet ja ohjeet / Luomutuotannon ohjeet 10.).
  3. Hakemukseen liitetään myös korkeintaan 3 kk vanha kaupparekisteriote.

Sivu päivitetty 21.1.2019


< 5.2 Alhaisen jalostusasteen valmistus| Sisällysluettelo | 5.4 Ostotoiminta >