Luomua Länsi-Suomesta hanke on järjestämässä tiivispienryhmiä tulevan talven aikana. Pienryhmät tulevat olemaan maksuttomia ja avoimia kaikille aiheista kiinnostuneille. Toivomme mukaan innokasta ja kehittämishaluista joukkoa alkutuottajia luomutuotannon ja tavanomaisen tuotannon piiristä. Samalla toivotamme tervetulleiksi myös sidosryhmien edustajat. Tiivispienryhmissä tuottajat pääsevät pohtimaan tilansa tai toimintansa kehittämisen kannalta keskeisiä teemoja 2-3 tapaamisen aikana asiantuntijoiden ja toisten tuottajien kanssa.
Luomutärskyt alkutuottajille
Luomupienryhmien teemojen ja aiheiden kartoittamiseksi järjestimme maalis-huhtikuun vaihteessa Luomutärskyt alkutuottajille ja ammattikeittiöille Salossa ja Porissa. Alkutuottajille suunnatuilla tärskyillä tavoitteena oli esitellä tulevia pienryhmiä sekä keskustella vapaamuotoisesti tämän hetken keskeisistä aiheista.
Toiveemme yleisöryntäyksestä ei aivan toteutunut, mutta paikalle ennättäneet osallistujat saivat aikaan sitäkin innokkaamman ja kiivaan keskustelun luomun viestinnän ja markkinoinnin keinoista sekä tarpeista. Luomutärskyjen lisäksi keräsimme ideoita pienryhmille kyselyn avulla. Tärskyjen ja kyselyn saantona olemme nyt kartoittaneet keskeiset aiheet. Seuraile hankkeen kuulumisia blogissa, somessa ja hankesivuilla. Tulemme tiedottamaan pienryhmistä lisää lähiaikoina. Ryhmiä on tarkoitus saada kasaan eri aiheista sekä Varsinais-Suomeen että Satakuntaa.
Mikäli pienryhmiin osallistuminen kiinnostaa jo nyt, voi olla yhteydessä:
- sähköpostilla kati.knuutila@proagria.fi
- Puhelimella 0504775648
Ammattikeittiöiden luomutärskyt
Ammattikeittiöiden tärskyille tavoittelimme paikalle ammattikeittiöiden henkilöstöä kuulemaan hankkeen toiminnasta sekä ideoimaan ammattikeittiöille suunnattua toimintaa. Tarkoituksena auttaa ammattikeittiöitä löytämään luomutuottajia ja luomutuotteita ammattikeittiöiden tarpeisiin. Samalla tavoitteena on lisätä luomun käyttöä ammattikeittiöissä Länsi-Suomessa.
Hankkeeseen on suunniteltu ammattikeittiöille vierailuja luomutiloille ja luomutuotannon juurille. Tärskyjen myötä Salon seudulla kyseinen retki onkin näillä näkymin tiedossa tulevana keväänä 2026. Tulemme tiedottamaan myös ammattikeittiöille kohdennetuista tapahtumista mahdollisimman pian hankkeen kanavilla.